Powered By LookupPage LookupPage
Join LookupPage    

Pera Simic

 
  

11000, Serbia

Contact Pera Simic Directly

Contact Directly

About Pera Simic

 

Najprecizniji odgovor na pitanje kako smrsati zaista nisu stroge dijete ili prenaporno vezbanje. Ljudskom organizmu gode spore promene, a to se odnosi kako na ishranu, pa tako i na fizicku aktivnost.

 

 

Na primer, ako je neko davnih godina prestao sa treninzima, ne bi trebao da započne sa rigoroznim vezbama iz jednostavnog razloga - velika mogucnost povreda i samim tim problema sa vezbanjem u buducnosti + znacajan gubitak volje za daljim vezbanjem zbog eventualnog neuspeha. Ovo naravno vazi i za one koji odluce da se izgladnjuju nisko-kaloricnim dijetama. Pored bumerang efekta, na ovaj nacin se gube hranljive materije i vitamini.

 

 

Hm, pa kako smrsati onda?

 

 

Bitno je shvatiti da covekov organizam iskoriscava hranu i pretvara je u energiju. Ako ne iskoristimo tu energiju, ona prelazi u salo, tako da je logicno zakljuciti da ako pojedemo vise nego sto nam treba - ugojicemo se.

 

 

Prvo moramo da se resimo sala koje vec imamo, a to cemo uciniti smanjenjem unosa kalorija i povecanim treninzima.

 

 

Kako bi zapoceli ovakav process, valja poceti sa malim promenama. Recimo, jedan red cokolade nedeljno ce nam uvecati kilazu za 2kg godisnje – znaci ako je izbacimo, toliko cemo sala i izgubiti, pod uslovom da nastavimo sa istom ishranom. Ako pocnemo da koristimo light margarine, majoneze i mleka, smanjivacemo i unos masti koje su jako bitan factor kod mrsavljenja. Kako smrsati ako jedemo ono sto najvise goji? Ono sto moramo zapamtiti je da promena nece doci preko noci. Zelimo da promenimo zivotni stil i nastavimo sa takvim rezimom ishrane, a ne da posle mesec dana odustanemo zato sto smo “smrsali samo 1 kg” ili slicno.

 

Za izracunavanje gojaznosti se koristi Body Mass Index, a svaki BMI preko 30 spada u gojaznost. Jednostavnom formulom mozemo odrediti nas BMI: Pomozimo visinu sa visinom ( npr. 1.7x1.7 = 2.89), a nakon toga podelimo nasu telesnu teiznu sa tim brojem. U ovom slucaju neka telesna tezina bude 80 kg, dobijamo 80 / 2.89 = 27 sto vec oznacava prekomernu telesnu tezinu (Sve preko 25 se smatra prekomernom tezinom).

 

 

 

Pera Simic Links

Kako smrsati
Kako smrsati prirodnim putem
Contact Information
Not available
LookupPage Directory
   
  Search other Lookup Pages like
Pera Simic
 
LookupPage | Enhanced Online Visibility